mezzia draagt bij aan succes theaterproductie Licht.

 

 

Vrijdag 1 juli ging in Maastricht in de Sint Janskerk, in het kader van de Heiligdomsvaart, een theaterspel in première: “Licht”. Regie Sybrand van der Werf. De videobeelden tijdens de voorstelling zijn verzorgt door mezzia.

Tijdens “Licht” maken we kennis met een vrouw en haar zoon. De twee wachten in de kerk. Al best lang, schijnt het. Om de tijd te doden praten ze met elkaar en vertellen elkaar verhalen. Over vroeger. Of gaat het toch over vandaag? Over ware gebeurtenissen. Of zijn het toch verzinsels? De vraag is of degene op wie gewacht wordt, ook werkelijk zal verschijnen…

In samenspel met het prachtige kerkinterieur gaan professionele acteurs en amateur-spelers van alle leeftijden, een modern koor en een vijftal musici op een theatrale zoektocht. Naast episodes uit de Maastrichtse geschiedenis, een bedevaart naar Jeruzalem en een reis door de wolken tot aan de sterren wordt ook de komische kant belicht. kleurrijke denkbeelden en ongehoorde verhalen komen tot klinken tussen de zuilen van het kerkgebouw.

Tot en met zaterdag 9 juli 2011 , iedere avond om 21:00 uur.