mezzia steunt Senior Centraal

mezzia steunt van harte een nieuw initiatief voor en door 50 plussers. Daarvoor is de Stichting Senior Centraal opgericht.

Aan de hand van een serie korte tv-programma’s, met als titel Good Veurein, wil de Stichting Senior Centraal (SSC) de 50-plusser van Maastricht en omgeving nieuwe, verrassende perspectieven bieden en uitdagen zelf initiatieven te nemen om de vitaliteit en kwaliteit van het leven te handhaven.

Aan dit tv-programma wordt een website gekoppeld waar alle afleveringen door iedereen op elk gewenst moment bekeken kunnen worden en die als platform kan dienen voor contacten, suggesties en dialoog.

 

Onderzoek laat zien dat Zuid Limburg aan kop loopt wat betreft de vergrijzing.  Tegenwoordig wordt er meer en meer de nadruk gelegd op de eigen verantwoordelijkheid en wordt het eigen initiatief centraal gesteld voor het welbevinden. De mogelijkheden om maatschappelijk actief te blijven zijn aanzienlijk, maar vragen wel initiatief van de senior zelf.

Omdat de huidige 50-plusser is opgegroeid in een andere maatschappelijke context is het gevaar aanwezig dat deze onvoldoende in staat is om aan de eisen van deze tijd te voldoen. Het risico van vervreemding en eenzaamheid is aanwezig.

Senioren zijn de meest trouwe kijkers van de (lokale) televisie. Via televisie houden ze zich op de hoogte van wat er in de samenleving en de stad gebeurt.Volgens SSC mist Zuid-Limburg echter een op de 50-plusser afgestemd televisieprogramma. Daarom kiest de Stichting voor Good Veurein om haar doel te bereiken.

Om als 50-plusser ook zelf te kunnen bepalen wat er in een dergelijk programma behandeld moet worden wil SSC de serie zelf produceren. Alle afleveringen worden volledig samengesteld en gemaakt dóór 50-plussers.

De programma’s worden vanaf 9 maart uitgezonden op TV Maastricht, meer info klikt u na 7 maart hier.