Mevrouw Waterborg heeft Passie voor muziek

Het Limburgs Symfonie Orkest beschikt over vijf verschillende Klassieke Muziek Videoclips, die het Orkest inzet om de Passie voor Klassieke Muziek te promoten.

Uit het persbericht van het LSO:
“Fotograaf/ regisseur Rob Nijpels en producent Henk Jakobsen (mezzia media productions) lanceren hun serie filmpjes ‘Passie voor Muziek!’. Het idee voor deze filmpjes kreeg gestalte toen de bezuinigingen op cultureel vlak eind 2010 aan de orde kwamen. Nijpels en Jakobsen vatte het plan op om op een positieve wijze de kracht van cultuur, in het bijzonder: klassieke muziek, in beeld te brengen.

Voor de realisatie van dit plan ontvingen zij financiële steun van Stichting Elisabeth Strouven, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en Stichting Kanunnik Salden/Nieuwenhof.

De filmpjes brengen jong en oud in beeld die allen verbonden worden door hun gedeelde passie: symfonische muziek live beleven in eigen omgeving.

Aan één van de filmpjes werd medewerking verleend door mevrouw Waterborg. Ze is ruim 90 jaar fan van klassieke muziek en speelt zelf ook nog verdienstelijk piano.

Mevrouw Waterborg is nog steeds actief en gaat ook regelmatig piano spelen en zingen met hoogbejaarde bewoners van tehuizen. Vaak ook met dementerende mensen. De liedjes die ze speelt en zingt zijn een feest van herkenning voor de bejaarden en ze zingen uit volle borst mee.

Mevrouw Waterborg heeft ook Passie voor Klassieke Muziek.

 

http://youtu.be/PrWMV2hv5Dc