Kaffee Powuzzie

Kaffee Powuzzie is een kort documentair portret van een dorpscafé en zijn vaste bezoekers. De film is een vlechtwerk waarbij beeld en geluid op een verrassende manier de dans met elkaar aangaan. Soms leidt het beeld, soms de muziek. Soms voert het gelach of een uitspraak van cafégangers de boventoon, soms zien we alleen hun voeten op de maat van de muziek.

De film is gemaakt volgens een ongewoon procedé. Op basis van losse schetsen en fragmenten, op verschillende tijdstippen en onafhankelijk van elkaar door camera en geluid gemaakt, componeerde Patricio Wang de muziek. De muziek werd daarna met de geluiden tot een ruwe geluidslaag gemixt, die vervolgens weer de leidraad vormde voor de definitieve beeldopnames.

De gewoontes en vaste patronen van de cafébezoekers worden als een gedicht geschetst. In hun geestigheid en soms absurditeit. Elke avond zitten de vaste klanten in de Typhoon, in het Limburgse Gennep, om even omringd te zijn door gelijkgestemden. De 50-jarige komt binnen en zijn jonge jenever staat al klaar op de bar bij zijn vaste kruk. Een meisje kust een jongen. Dag in dag uit vinden ze in de Typhoon het geduldig luisterend oor van degene die achter de bar staat.

De documentaire (15 min.) is uitgezonden door L1 TV.

Regie, Montage : Arjanne Laan
Montageadviezen: Jan Dop
Camera: Marc Homs
Geluid:  Fokke van Saane
Muziek: Patricio Wang
Producent
: Kai Klaassen, Moving Image Production, L1 TV
Eindredactie
: Henk Jakobsen