Tien Torens Diep

Serie. De vrienden Stef en Victor wonen in het Zuid-Limburgse mijndorp Oranjedorp. Alles draait daar om de steenkolenmijn Oranje Nassau. Stef en Victor delen lief en leed, maar vooral hun bewondering voor de steenkolenmijn die pal aan het dorp grenst. In hun geheime club verzinnen Stef en Victor allerlei gewaagde plannen om in de steenkolenmijn te komen. Een meisje, Wietske, komt er achter; maar is zij te vertrouwen? Hoe meer de jongens over de steenkolenmijn ontdekken, hoe meer ze gaan twijfelen over hun plannen. Als de mijn zich van zijn gevaarlijkste kant laat zien, weten ze helemaal niet meer of ze nog naar binnen willen…

 

Aflevering 1: Stef en Victor verzinnen een gewaagd plan om de kolenmijn in te kunnen komen, voor kinderen absoluut verboden terrein!

Aflevering 2: Wietske wil lid worden van de geheime koelpietenclub van Stef en Victor, maar dat gaat zo maar niet…

Aflevering 3: Stef en Victor proberen in een rijdende vrachtwagen te klimmen om zo ongezien op het mijnterrein te kunnen komen.

Aflevering 4: Wietske is eindelijk lid van de koelpietenclub. Maar er is een probleem Victor heeft de prijsduif van Vieze Dries uit de lucht geknald.

Aflevering 5: Stef en Victor gaan eindelijk de mijn in, maar moeten Wietske achterlaten bij de poort. Het wordt een hels en gevaarlijk avontuur.

Aflevering 6: Midden in de nacht komen de Pastoor en de mijnpolitie met het nieuws dat Stefs broer Joep is omgekomen in de mijn. Stefs leven staat volledig op z’n kop.

De drama-serie, verfilmd naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens (6 x 28 min) is uitgezonden door L1 TV en ZAPP/AVRO.

Genomineerd voor de Cinekid Kinderkast Publieksprijs fictie 2010.

Regie: Marc Willard
Producent: Harro van Staverden, Bijker Producties , L1 TV
Scenario eindredactie: Henk Jakobsen