’t Pierelandj

Een documentaire over het ontstaan van de Limburgse popmuziek aan de hand van Jean Innemee.

Jean Innemee was de oprichter van de befaamde Limburgse band The Walkers, waar hij vanaf 1964 veel succes mee had. “There’s no more corn on the Brasos” was een wereldhit met ruim een miljoen verkochte exemplaren. Andere hits waren “My darling Helena” en “Oh lonesome me”.

Innemee richtte samen met Conny Peters Mosam Muziekprodukties op, een boekings- en managementkantoor voor artiesten en een eigen opnamestudio: Marlstone Recordings. Innemee boekte ook veel succes met Carboon. De eerste plaat was “Witse nog koempel”, met Limburgse teksten over het mijnwerkersleven. Carboon raakte met deze muziek en zijn kritische teksten bij menig Limburger de juiste snaar. De plaat lag bij heel veel gezinnen op de draaitafel. Het was Jean Innemee die deze groep bij elkaar bracht.

Op zijn geheel eigen wijze heeft Innemee zich voortdurend ingezet om mensen te prikkelen voor zijn zienswijze en zijn passie. Hij stuurde mensen aan, hij stimuleerde ze, hij hielp iedereen en was vooral een vriend waar je nooit ruzie mee kreeg. Zelfs na zijn dood worden zijn voetstappen nog steeds gevolgd door al die mensen. Bij beslissingen die ze moeten nemen, denken ze vaak nog steeds: ‘Hoe zou Jean het doen?’

De documentaire (60 min.) is in première gegaan in Lumière, Maastricht op 4 juli 2011 en uitgezonden door L1 TV.
Regie, Scenario, Camera en Montage: Dré Didderiëns
Geluid: Jo Smeets
Producent: Ruud Monster, Lava Film,  L1 TV
Filmplan eindredactie en Productieleiding: Henk Jakobsen