Verpleegkundige binnen Mondriaan

mezziamedia producties produceert een film in opdracht van Mondriaan voor geestelijke gezondheid. Mondriaan is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Limburg met meer dan 50 locaties. Jaarlijks bieden ze zorg aan meer dan 15.000 mensen.

De film laat zien wat je doet als psychiatrisch verpleegkundige (SPV’er) in de GGZ. Een aantal collega’s en studenten van Mondriaan vertellen over hun vak en geven aan waarom zij hiervoor gekozen hebben.

Zo vertelt Marie Josee over haar opleiding, werk en motivatie. We volgen haar terwijl ze bezig is met werkzaamheden als Verpleegkundige in een Sociowoning.  Het gaat om  woningen op het terrein van Mondriaan in Maastricht.

Verder volgen we twee leerling verpleegkundigen in de Kliniek Verslavingszorg in Heerlen. Ze vertellen over hun opleiding en motivatie terwijl ze werkzaamheden verrichten bij een patiënt.

Dat er interessante carrièreperspectieven zijn in de zorg vertelt Monique. Ze is Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en Teamleider. Onder het motto “ontwikkelen en niet verzuren”, vertelt ze over haar carrière. Ze bezoekt een patiënt op locatie en we volgen haar daarbij.