Passie voor Muziek in Clips

Het Limburgs Symfonie Orkest beschikt nu over vijf verschillende Klassieke Muziek Videoclips, die het Orkest inzet om de Passie voor Klassieke Muziek te promoten.

Uit het persbericht van het LSO:
“Fotograaf/ regisseur Rob Nijpels en producent Henk Jakobsen (mezzia media productions) lanceren hun serie filmpjes ‘Passie voor Muziek!’. Het idee voor deze filmpjes kreeg gestalte toen de bezuinigingen op cultureel vlak eind 2010 aan de orde kwamen. Nijpels en Jakobsen vatte het plan op om op een positieve wijze de kracht van cultuur, in het bijzonder: klassieke muziek, in beeld te brengen.

Voor de realisatie van dit plan ontvingen zij financiële steun van Stichting Elisabeth Strouven, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en Stichting Kanunnik Salden/Nieuwenhof.

De filmpjes brengen jong en oud in beeld die allen verbonden worden door hun gedeelde passie: symfonische muziek live beleven in eigen omgeving.

Aan de filmpjes werd medewerking verleend door: internationaal bekend pianist Lucas Jussen (bekend samen met zijn broer Arthur als de pianospelende ‘broertjes’), de Geleense klarinettiste Madeleine Stevens (winnares 1e prijs Prinses Christina Concours 2011), mevrouw Waterborg (Ruim 90 jaar fan van klassieke muziek), Tanja van der Kooy (hoboïste bij het Limburgs Symfonie Orkest), Raymond Spons (slagwerker bij het Limburgs Symfonie Orkest) en de jeugdige gelegenheidsdirigent Sid Paulissen uit Maastricht”.

De filmpjes zullen niet allemaal tegelijk gelanceerd worden. Het is de bedoeling dat het LSO iedere komende maand een nieuw filmpje inzet voor promotie.
De eerste die ingezet wordt is een wel zeer jeugdige dirigent die het LSO naar topniveau leidt.

http://www.youtube.com/watch?v=CtguDWpqJtA