Vrienden van het LSO geven Ontmoetingen cadeau

De Vereniging Vrienden van het Limburgs Symfonie Orkest heeft aan het begin van 2013 alle vrienden en de orkestleden van het LSO een dubbel DVD cadeau gegeven gewijd aan het afscheid van chef-dirigent Ed Spanjaard.

De DVD “Ontmoetingen” geeft een impressie over Ed Spanjaard als dirigent. Hij was meer dan 30 Jaar verbonden aan het LSO.
mezzia media productions produceerde in samenwerking met Rob Nijpels foto(tv)studio “Ontmoetingen”. Meer over de inhoud van deze film leest u hier.

De andere DVD van het dubbelcadeau is een registratie van het memorabele afscheidsconcert dat Ed Spanjaard zelf dirigeerde.

Het betreft Le Martyre de Saint Sébastien van Debussy met medewerking van o.a. Dichter Ramsey Nasr, Sopraan Hanneke de Wit, Mezzosopraan Mirjam Schreur, Mezzosopraan Helen Lepalaan, Koor Studium Chorale en de dansers Boris de Leeuw en Matthew Kelly Roman.

De film “Ontmoetingen”werd eerder vertoont in het Parkstad Theater in Heerlen en in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Beide keren als onderdeel van het Afscheidsconcert van Ed Spanjaard.

“Ontmoetingen” werd mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Vereniging Vrienden van het Limburgs Symfonie Orkest en Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg.