Lucas Jussen en Madeleine Stevens hebben Passie voor Muziek

Het Limburgs Symfonie Orkest beschikt over vijf verschillende Klassieke Muziek Videoclips, die het Orkest inzet om de Passie voor Klassieke Muziek te promoten.

Uit het persbericht van het LSO:
“Fotograaf/ regisseur Rob Nijpels en producent Henk Jakobsen (mezzia media productions) lanceren hun serie filmpjes ‘Passie voor Muziek!’. Het idee voor deze filmpjes kreeg gestalte toen de bezuinigingen op cultureel vlak eind 2010 aan de orde kwamen. Nijpels en Jakobsen vatte het plan op om op een positieve wijze de kracht van cultuur, in het bijzonder: klassieke muziek, in beeld te brengen.

Voor de realisatie van dit plan ontvingen zij financiële steun van Stichting Elisabeth Strouven, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en Stichting Kanunnik Salden/Nieuwenhof.

De filmpjes brengen jong en oud in beeld die allen verbonden worden door hun gedeelde passie: symfonische muziek live beleven in eigen omgeving.

Aan één van de filmpjes werd medewerking verleend door de internationaal bekende pianist Lucas Jussen. Lucas treedt soms op met zijn broer Arthur, en ze zijn samen bekend als de pianospelende ‘broertjes’. Verder werkte de Geleense klarinettiste Madeleine Stevens mee aan de videoclip. Madeleine is 1e prijs winnares  van het Prinses Christina Concours 2011.

Lucas en Arthur speelden recent nog in het Beatrix Theater voor Koningin Beatrix tijdens de viering van haar 75ste verjaardag.

Lucas speelt nu met Madeleine en heeft Passie voor Klassieke Muziek.

http://youtu.be/UzMYLp890qs